31 marca 2017

WEGAŃSKIE CURRY NA MLEKU KOKOSOWYM Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ



Dziś przychodzę do Was z pysznym, wegańskim posiłkiem, idealnym do podania na obiad lub na kolację. Przepis jest prosty, szybki, nie wymaga użycia zbyt dużej ilości drogich i skomplikowanych składników, a jego wykonanie zajmuje maksymalnie 20-30 minut.

Jeśli nie macie pomysłu na obiad, a lubicie zjeść smacznie a do tego zdrowo, zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu, a może i Wam przypadnie do gustu.



SKŁADNIKI
50 gram ryżu
2 marchewki
1/2 cukinii
1/2 czerwonej papryki
100 gram fasolki szparagowej
kilka pieczarek
1/2 malej cebuli
natka pietruszki
garść jarmużu
2 łyżeczki koncentrat pomidorowy
3-4 łyżki mleczka kokosowe

kurkuma
słodka i ostra papryka w proszku
szczypta imbiru

PRZYGOTOWANIE
Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Dusimy do czasu, aż wszystkie warzywa
W międzyczasie w garnuszku gotujemy ryż, który po ugotowaniu dodajemy do naszych warzyw (warzywa odcedzamy z wody). Dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i czekamy, aż wszystko ładnie się połączy.

Doprawiamy nasz ugotowany ryż z warzywami oraz dodajemy 3-4 łyżki mleka kokosowego.
Wszystko mieszamy ze sobą i podgrzewamy jeszcze chwilkę. zmiękną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram